Stefan Iordache

Stefan Iordache

Biografie Stefan Iordache (1941 - 2008)

Actor roman

S-a născut pe 03 feb 1941.
S-a stins din viaţa în data de 14 sep 2008, la varsta de 67 ani.
Ţara de origine România
Citate de Stefan Iordache

A fost unul dintre cei mai mari actori romani de teatru, film si televiziune. A jucat teatrul timp de 49 de ani, interpretand memorabil pe scena mari roluri ca Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore. A avut de asemenea o indelungata colaborare cu Teatrul National Radiofonic si Teatrul National de Televiziune, si a jucat in numeroase filme pentru marele ecran. A fost votat cel mai bun actor roman in 2006.

Filmografie:

2007 - Ticalosii
2007 - Agentul VIP
2004 - Faraonul
1997 - Omul zilei
1996 - Eu sunt Adam
1993 - Cel mai iubit dintre paminteni
1985 - Oglinda
1992 - Hotel de lux
1991 - Cei care platesc cu viata
1989 - Noiembrie, ultimul bal
1988 - Printul negru - film de televiziune
1986 - O clipa de ragaz
1985 - Ciuleandra
1985 - Glissando
1982 - Concurs
1981 - De ce trag clopotele, Mitica?
1981 - Inghititorul de sabii
1981 - Intoarce-te si mai priveste o data
1981 - Pruncul, petrolul si ardelenii
1980 - Buna seara, Irina
1979 - Bietul Ioanide
1978 - Avaria
1978 - Doctorul Poenaru
1978 - Editie speciala
1973 - Proprietarii
1972 - Adio, draga Nela!
1966 - Un film cu o fata fermecatoare
1965 - Calea Victoriei sau cheia visurilor
1965 - Gaudeamus igitur
1964 - Strainul
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Evenimentele zilei
Celebrări, 26 apr:
Stefan Augustin Doinas A fost născut Stefan Augustin Doinas.
David Hume A fost născut David Hume.
Ludwig Wittgenstein A fost născut Ludwig Wittgenstein.
Marcus Aurelius A fost născut Marcus Aurelius.
Eugene Delacroix A fost născut Eugene Delacroix.
A fost născut Diana Adamek.
A fost născut Aurel Gheorghe Ardeleanu.
A fost născut Dan Claudiu Tanasescu.
Comemorări, 26 apr:
William Cowper A murit William Cowper.
E. J. Pratt A murit E. J. Pratt.
Morihei Ueshiba A murit Morihei Ueshiba.
P. L. Travers A murit P. L. Travers.
Autori
Kurt VonnegutGheorghe ScripcaJohn PerkinsFloyd AbramsSebastian BachAlexander HamiltonMariana BojanLudovico AriostoJames ThurberTommy Lee JonesMarie CurieDick CavettGérald de NervalJohn VanbrughMiron Costin