Stefan Iordache

Stefan Iordache

Biografie Stefan Iordache (1941 - 2008)

Actor roman

S-a născut pe 03 feb 1941.
S-a stins din viaţa în data de 14 sep 2008, la vârsta de 67 ani.
Ţara de origine România
Citate de Stefan Iordache

A fost unul dintre cei mai mari actori romani de teatru, film si televiziune. A jucat teatrul timp de 49 de ani, interpretand memorabil pe scena mari roluri ca Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore. A avut de asemenea o indelungata colaborare cu Teatrul National Radiofonic si Teatrul National de Televiziune, si a jucat in numeroase filme pentru marele ecran. A fost votat cel mai bun actor roman in 2006.

Filmografie:

2007 - Ticalosii
2007 - Agentul VIP
2004 - Faraonul
1997 - Omul zilei
1996 - Eu sunt Adam
1993 - Cel mai iubit dintre paminteni
1985 - Oglinda
1992 - Hotel de lux
1991 - Cei care platesc cu viata
1989 - Noiembrie, ultimul bal
1988 - Printul negru - film de televiziune
1986 - O clipa de ragaz
1985 - Ciuleandra
1985 - Glissando
1982 - Concurs
1981 - De ce trag clopotele, Mitica?
1981 - Inghititorul de sabii
1981 - Intoarce-te si mai priveste o data
1981 - Pruncul, petrolul si ardelenii
1980 - Buna seara, Irina
1979 - Bietul Ioanide
1978 - Avaria
1978 - Doctorul Poenaru
1978 - Editie speciala
1973 - Proprietarii
1972 - Adio, draga Nela!
1966 - Un film cu o fata fermecatoare
1965 - Calea Victoriei sau cheia visurilor
1965 - Gaudeamus igitur
1964 - Strainul
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Stefan Iordache

Stefan Iordache

Nu cred ca exista prieteni, ci doar momente de prietenie.

(0) (0) (1)
Citat de Stefan Iordache despre prietenie
Stefan Iordache

Actorii sunt ca niste copii. Se bucura cand primesc...

(0) (0) (0)
Citat de Stefan Iordache despre activitate, carieră, copii, indiferență
Stefan Iordache

Cred ca sensul vietii il stie doar Dumnezeu. Noi nu putem...

(0) (0) (0)
Citat de Stefan Iordache despre viață, sens, dumnezeu
Stefan Iordache

Daca as lua viata de la inceput, nu stiu daca as face la...

(0) (0) (0)
Citat de Stefan Iordache despre actori, șansă, început, viață

Evenimentele zilei
Celebrări, 24 iun:
Ambrose Bierce A fost născut Ambrose Bierce.
Henry Ward Beecher A fost născut Henry Ward Beecher.
Adam Bernard Mickiewicz A fost născut Adam Bernard Mickiewicz.
George Pataki A fost născut George Pataki.
Martin Lewis Perl A fost născut Martin Lewis Perl.
Norman Cousins A fost născut Norman Cousins.
Ernesto Sabato A fost născut Ernesto Sabato.
Nicolae Baiesu A fost născut Nicolae Baiesu.
Dinu Flamand A fost născut Dinu Flamand.
A fost născut Sergiu Salagean.
Bujor Voinea A fost născut Bujor Voinea.
Jean Baptiste Massillon A fost născut Jean Baptiste Massillon.
Michele Starvaggi A fost născut Michele Starvaggi.
Petre Pandrea A fost născut Petre Pandrea.
A fost născut Henry George Strauss.
Comemorări, 24 iun:
Matei Calinescu A murit Matei Calinescu.
Mihai Beniuc A murit Mihai Beniuc.