Cu tot egoismul meu, nu puteam să îndur gândul că o să...

Citat de Mary Ann Evans despre durere, bucurie, jurământ, sentimente, iubire, conștiință, egoism, revoluție, fericire, viață

Cu tot egoismul meu, nu puteam să îndur gândul că o să apar ca o umbră a morţii la ospaţul fericirii tale. Nu puteam să îndur gândul de a părăsi această lume în care tu mai trăiai şi, poate, mai aveai nevoie de mine; jurământul de credinţă pe care ţi-l făcusem îmi cerea să astept şi să îndur. Maggie, nu vreau prin scrisoarea asta decât să te asigur că niciuna dintre suferinţele prin care am fost nevoit să trec din pricina ta n-a fost un preţ prea mare pentru viaţa pe care am cunoscut-o de când m-am îndrăgostit de tine. Nu fi amarâtă că m-ai făcut să sufăr. Am crescut de mic cu sentimentul renunţării; nu m-am asteptat niciodată să fiu fericit; şi faptul ca te-am cunoscut şi te-am iubit m-a împăcat cu viaţa. Ai fost pentru inima mea ceea ce e lumina si culoarea pentru ochii mei, ceea ce e muzica pentru sufletul meu; ai trezit o senzaţie nelămurită de nelinişte într-o conştiinţă arzătoare. Viaţa pe care am descoperit-o de când bucuriile şi durerile tale au început să însemne pentru mine mai mult decât bucuriile şi durerile mele a schimbat murmurul de revoltă în supunerea aceea voită care dă naştere unui sentiment adânc. Cred că iubirea intensă şi nemărginită m-a făcut să capăt o pătrundere mai largă a vieţii, care a crescut pe masură ce înţelegeam viaţa altora, căci pâna atunci, constiinţa dureroasă a înfaţişării mele mă ţinuse departe de ceilalţi.

Mary Ann EvansGeorge Eliot
Citat de Mary Ann Evans (George Eliot) despre durere, bucurie, jurământ, sentimente, iubire, conștiință, egoism, revoluție, fericire, viață.

Moara de pe Floss

Mary Ann Evans (George Eliot)

Mary Ann Evans (George Eliot) 1819 - 1880, romancier englez

Cunoscut(ă) și ca: George Eliot.
Numit(ă) și: Mary Anne Evans.
S-a născut pe: 22 nov 1819.
S-a stins din viaţa în data de 22 dec 1880, la vârsta de 61 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=