Deşi sunt absolut sigur că am întâlnit-o pe Alice H. în...

Citat de Ioan Petru Culianu despre siguranță, memorie, tinerețe, posibilitate, absolut, noapte, uitare, bunul simț, simț

Deşi sunt absolut sigur că am întâlnit-o pe Alice H. în diverse locuri, iar până de curând aveam o memorie foarte bună (acum pot uita şi mă simt uşurat), nu sunt sigur în privinţa împrejurărilor nici uneia dintre întâlnirile noastre. Lucrul e cu atât mai ciudat cu cât Alice H. mi-a făcut o foarte puternică impresie. Dar, oricâte eforturi aş face să-mi reamintesc (chipul mi-e atât de diform, că nimeni nu m-ar recunoaşte în noaptea asta), tot nu ştiu dacă am întâlnit-o în tinereţe la Milano, probabil la picioarele Cristului lui Mantegna în Academia Brera, la o petrecere dată de profesorul H. (nicio înrudire între ei) la Chicago (la drept vorbind, nici nu sunt sigur că am luat parte la acea petrecere), sau la Paris în 19... , după care ne-am petrecut vara împreună, undeva pe Coasta de Azur.

Ioan Petru Culianu
Citat de Ioan Petru Culianu despre siguranță, memorie, tinerețe, posibilitate, absolut, noapte, uitare, bunul simț, simț.

Pergamentul diafan

Ioan Petru Culianu

Ioan Petru Culianu 1950 - 1991, prozator, eseist roman

S-a născut pe: 05 jan 1950.
S-a stins din viaţa în data de 21 may 1991, la vârsta de 41 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=