Despre boierul Gorj, se zvonea că i se alăturase din...

Citat de Jules Verne despre infractori, patriotism, eroism, independenţă, hoţi, război, sfârșit, fericire, înțelepciune, moarte

Despre boierul Gorj, se zvonea că i se alăturase din patriotism vestitului Rozsa Sandor, un fost tâlhar de drumul mare, din care războiul de independenţă făcuse un erou de dramă. Din fericire pentru el, Radu Gorj se despărţise după sfârşitul luptei de banda compromiţătorului haiduc şi acesta se dovedi un gest înţelept din partea sa, fostul tâlhar, redevenit căpetenie de hoţi, sfârşind prin a cădea în mâinile poliţiei, care se mulţumi să-l închidă în temniţa din Gherla. Cu toate acestea, o altă versiune fu îndeoşbe primită de către oamenii comitatului şi anume: că boierul Radu fusese ucis în timpul întâlnirii între Rozsa Sandor şi vameşii de la hotar. Nu era adevărat, măcar că boierul Gorj nu se mai arătase de atunci în cetăţuie şi că nimeni nu se îndoia de moartea lui.

Jules Verne
Citat de Jules Verne despre infractori, patriotism, eroism, independenţă, hoţi, război, sfârșit, fericire, înțelepciune, moarte.

Castelul din Carpaţi

Jules Verne

Jules Verne 1828 - 1905, scriitor francez

Numit(ă) și: Jules Gabriel Verne.
S-a născut pe: 08 feb 1828.
S-a stins din viaţa în data de 24 mar 1905, la vârsta de 77 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=