Este cea mai nenorocită cale pentru un om să pretindă a...

Citat de Johann Wolfgang von Goethe despre nefericire, așteptare, prudență, limite, progres, fericire, plăcere, lume, luptă, măsură

Este cea mai nenorocită cale pentru un om să pretindă a obţine fericirea-şi asta se întâmplă de asemenea într-o măsură similară şi cu năzuinţele lui, acest lucru duce la a ruina totul în această lume. Un om va reuşi să înregistreze un progres doar dacă se poate elibera de toate aceste pretenţii, şi să nu-şi dorească nimic altceva decât ceea ce poate descoperi în sine. În deplin acord cu asta este recomandabil ca omul să-şi fixeze limite foarte moderate asupra aspiraţiilor, plăcerilor, rangului, onoarei, şi aşa mai departe; pentru că este doar o luptă şi o strădanie continuă pentru a fi fericit; să încerci permanent să fascinezi lumea, să cucereşti atingerea unei vieţi pline doar de plăcere şi bucurii, ceea ce implică în sine o mare nefericire. Este prudent să-ţi reduci aşteptările, fie chiar şi din simplul motiv că este foarte uşor şi facil să fii foarte nefericit.

Johann Wolfgang von GoetheGoethe
Citat de Johann Wolfgang von Goethe despre nefericire, așteptare, prudență, limite, progres, fericire, plăcere, lume, luptă, măsură.
Johann Wolfgang von Goethe

Johann Wolfgang von Goethe 1749 - 1832, poet german, ilustru gânditor și om de știință

Cunoscut(ă) și ca: Goethe.
S-a născut pe: 28 aug 1749.
S-a stins din viaţa în data de 22 mar 1832, la vârsta de 82 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=