Eu am făcut însă şi guvernului ungar următoarea...

Citat de Adolf Hitler despre evoluție, înțelegere, posibilitate, conflict, atitudine, pedeapsă, absolut, război, forță, simț

Eu am făcut însă şi guvernului ungar următoarea declaraţie clară: În eventualitatea că nu ar exista nicio posibilitate de înţelegere paşnică între România, Ungaria şi Bulgaria, Germania la rândul ei ar putea anunţa în mod clar că de acum înainte ea se va dezinteresa total faţă de viitoarea evoluţie în sud-estul Europei. Reichul german este destul de puternic pentru a se proteja el însuşi, cu promptitudine şi prin propria forţă, împotriva ameninţării oricărei agresiuni. Totuşi, eu nu voi permite niciodată ca Wehrmachtul german să fie angrenat într-un conflict pentru chestiuni care sunt absolut disproporţionate cu jertfele cerute de un război. Dacă România, Ungaria şi Bulgaria consideră că nu pot ajunge la o înţelegere, convingerea mea este că această atitudine nu va aduce beneficii nici uneia dintre aceste ţări, ci, din contră, le va aduce pedeapsa tuturor. În acest caz, nu mă simt chemat să întreprind ceva spre a ţine sub control evoluţia viitoare.

Adolf Hitler
Citat de Adolf Hitler despre evoluție, înțelegere, posibilitate, conflict, atitudine, pedeapsă, absolut, război, forță, simț.

Scrisoare către regele Carol al II-lea

Adolf Hitler

Adolf Hitler 1889 - 1945, lider al Partidului National Socialist German, cancelar al Germaniei

S-a născut pe: 20 apr 1889.
S-a stins din viaţa în data de 30 apr 1945, la vârsta de 56 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=