Nu se ştie pentru început ce se poate declanşa atunci...

Citat de Carl Gustav Jung despre normalitate, medicină, opinie, scris, educație, posibilitate, absolut, îngrijorare, început, lumină

Nu se ştie pentru început ce se poate declanşa atunci când se începe analizarea viselor. Se poate pune în mişcare ceva lăuntric şi invizibil; foarte probabil, ceva care oricum ar fi ieşit mai târziu la lumina zilei — poate însă nu ar fi ieşit niciodată. Săpăm cumva ca să dăm de o fântână arteziană şi riscăm să ne izbim de un vulcan. Dacă există simptome nevrotice, trebuie să procedăm cu grijă. Dar cazurile nevrotice nu sunt de departe cele mai periculoase. Există uneori persoane aparent normale care nu prezintă simptome nevrotice speciale — sunt poate chiar medici sau educatori —, care chiar se fălesc cu normalitatea lor şi sunt exemple de educaţie bună, pe deasupra au opinii şi deprinderi de viaţă absolut normale, dar a căror normalitate este o compensare artificială a unei psihoze latente.

Carl Gustav Jung
Citat de Carl Gustav Jung despre normalitate, medicină, opinie, scris, educație, posibilitate, absolut, îngrijorare, început, lumină.

Două scrieri despre psihologia analitică

Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung 1875 - 1961, medic, psiholog și psihiatru elvețian

Numit(ă) și: Carl Jung.
S-a născut pe: 26 jul 1875.
S-a stins din viaţa în data de 06 jun 1961, la vârsta de 85 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=