O prietenie perfectă nu o poţi împărtăşi însă cu mai...

Citat de Aristotel despre prietenie, intimitate, iubire, exces, interes, plăcere, sentimente, cunoaștere, îndoială, timp

O prietenie perfectă nu o poţi împărtăşi însă cu mai multe persoane, după cum nu poţi fi îndrăgostit simultan de mai multe persoane(căci dragostea seamănă cu un exces, iar o asemenea stare nu poate fi atinsă în mod natural decât faţă de o singură persoană). Ar fi, de altfel, dificil ca maî multe persoane să trezească în acelaşi timp un sentiment la fel de intens în acelaşi om; şi fără îndoială că nici oamenii virtuoşi nu sunt uşor de găsit. Ca să nu mai vorbim că trebuie să capeţi experienţă în cunoaşterea prietenului şi să intri în intimitatea lui, lucru încă şi mai dificil. Când însă mobilul prieteniei îl constituie interesul sau plăcerea, poţi fi pe placul multora, căci oamenii de acest fel sunt numeroşi, iar pentru a aduce servicii nu este nevoie de timp îndelungat.

Aristotel
Citat de Aristotel despre prietenie, intimitate, iubire, exces, interes, plăcere, sentimente, cunoaștere, îndoială, timp.
Aristotel

Aristotel 384 BC - 322 BC, filozof grec

Numit(ă) și: Aristote.
Perioada de viaţă: 384 BC - 322 BC
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=