Sarbatoarea de Florii Sarbatoarea Floriilor sau Duminica...

Sarbatoarea de Florii

Sarbatoarea Floriilor sau Duminica Floriilor se sarbatoreste in ultima duminica dinaintea Pastelui, semnificand sfarsitul postului si renasterea naturii la viata.

Din punct de vedere religios, Sarbatoarea Floriilor, marcheaza intrarea Mintuitorului in Ierusalim calare pe asin, intimpinat de o multime cu flori si ovatii.

De Florii, oamenii merg la biserica pentru a sfinti crengute de salcie pe care le pun la geamuri, la usi sau la porti.

In unele zone ale tarii, locuitorii de la sate se incing cu ramurile de salcie peste mijloc, credinta spunand ca in acest fel oamenii sunt protejati de boli de boli si devin mai rezistenti. Salcia este un copac despre care se spune, in credinta populara, ca insasi Maica Domnului, l-a binecuvantat, dupa ce s-a transformat in punte, ajuntand-o pe aceasta sa treaca apa unui rau.

In Duminica Floriilor se merge la biserica si se curata mormintele celor dragi, crucile impodobindu-se cu crengutei de salcie.

In unele zone, fetele pun in noaptea de Florii busuioc sub perna, pentru a deveni mai frumoase si pentru ca, in acel an,cu putin noroc, sa se marite.

Tot in aceasra zi, vitele manaca cateva ramuri de salcie pentru a se inmulti si a fi sanatoase tot anul, iar pomii fructiferi sau butucii de vie sunt si ei la randul lor impodobiti pentru a da rod bogat si manos.

Si sa nu uitam, ca in aceasta zi, multi isi sarbatoresc ziua numelui.

Tuturor celor care poarta numele de Florin, Florica sau nume de flori, le uram :

La multi ani!

Echipa Right Words

Tradiții și superstiții

, Tradiții și superstiții româneşti, Tradiții și superstiții românia
Tradiții și superstiții româneşti despre credință, nume, oameni, flori, sfârșit, frumusețe, față, bogăție, noroc, noapte, zi, viață, rău, zi de naștere, apă.

Evaluați acestă postare:
Generează un alt cod=  

Tradiții și superstiții similare

Sarbatoarea lui Mos Nicolae( Sfantul Nicolae) Sfantul Nicolae este patronul spiritual in Olanda, Rusia, Grecia, Sicilia, Lorraine (Franta) si in multe orase din Germania, Austria, Elvetia, Italia...

(0) (0) (0)
Tradiții și superstiții

Christmas-Craciunul englezilor E o serbare populara, in care copiii devin tiranii zilei. Sunt lasati in voia lor, sa faca orice stricaciuni. Orasele sunt stralucit luminate, cu toata ceata care...

(0) (0) (0)
Tradiții și superstiții

Faptele milei trupești și sufletești - Dă de mâncare celor înfometați - Dă de băut celor însetați - Îmbracă-i pe cei goi - Găzduiește-i pe cei străini - Vizitează-i pe cei bolnavi - Vizitează-i pe cei închiși - Îngroapă-i pe cei morți -...

(1) (0) (0)
Tradiții și superstiții

Noel- Craciunul francezilor De Craciun, in Franta totul stralucea de curatenie, masa era intinsa in cea mai frumoasa din camere, la ea urmand sa stea un numar mare de oaspeti si se incheia cu...

(0) (0) (0)
Tradiții și superstiții
Evenimentele zilei
Celebrări, 19 iun:
Blaise Pascal A fost născut Blaise Pascal.
Elbert Hubbard A fost născut Elbert Hubbard.
Felicite Lamennais A fost născut Felicite Lamennais.
Charles Haddon Spurgeon A fost născut Charles Haddon Spurgeon.
Stefan Zeletin A fost născut Stefan Zeletin.
Comemorări, 19 iun:
Coluche A murit Coluche.
William Golding A murit William Golding.