Sarbatoarea de Florii Sarbatoarea Floriilor sau Duminica...

Sarbatoarea de Florii

Sarbatoarea Floriilor sau Duminica Floriilor se sarbatoreste in ultima duminica dinaintea Pastelui, semnificand sfarsitul postului si renasterea naturii la viata.

Din punct de vedere religios, Sarbatoarea Floriilor, marcheaza intrarea Mintuitorului in Ierusalim calare pe asin, intimpinat de o multime cu flori si ovatii.

De Florii, oamenii merg la biserica pentru a sfinti crengute de salcie pe care le pun la geamuri, la usi sau la porti.

In unele zone ale tarii, locuitorii de la sate se incing cu ramurile de salcie peste mijloc, credinta spunand ca in acest fel oamenii sunt protejati de boli de boli si devin mai rezistenti. Salcia este un copac despre care se spune, in credinta populara, ca insasi Maica Domnului, l-a binecuvantat, dupa ce s-a transformat in punte, ajuntand-o pe aceasta sa treaca apa unui rau.

In Duminica Floriilor se merge la biserica si se curata mormintele celor dragi, crucile impodobindu-se cu crengutei de salcie.

In unele zone, fetele pun in noaptea de Florii busuioc sub perna, pentru a deveni mai frumoase si pentru ca, in acel an,cu putin noroc, sa se marite.

Tot in aceasra zi, vitele manaca cateva ramuri de salcie pentru a se inmulti si a fi sanatoase tot anul, iar pomii fructiferi sau butucii de vie sunt si ei la randul lor impodobiti pentru a da rod bogat si manos.

Si sa nu uitam, ca in aceasta zi, multi isi sarbatoresc ziua numelui.

Tuturor celor care poarta numele de Florin, Florica sau nume de flori, le uram :

La multi ani!

Echipa Right Words

Tradiții și superstiții România


Evaluați acestă postare:
Generează un alt cod=  

Evenimentele zilei
Celebrări, 19 mar:
David Livingstone A fost născut David Livingstone.
Dinu Lipatti A fost născut Dinu Lipatti.
Nikolai Vasilievici Gogol A fost născut Nikolai Vasilievici Gogol.
James Redfield A fost născut James Redfield.
A fost născut Carolina Ilica.
A fost născut Tudorel Urian.
Comemorări, 19 mar:
Nicolae Filimon A murit Nicolae Filimon.
Hugo Claus A murit Hugo Claus.
Autori
Fiorello Henry LaGuardiaGeorge OppenPelham Grenville WodehouseFreeman DysonJules Henri PoincaréGeorge PriceHerbert AgarRichard BachLudwig FeuerbachIon AntonescuCharles-Maurice de Talleyrand-PérigordClaudiu IordacheMichele StarvaggiArcadie SuceveanuCharles Pinot Duclos