Calistrat Chifan

Calistrat Chifan

Biografie Calistrat Chifan (1965)

Preot, Ieromonah

Numit și Parintele Calistrat.
S-a născut pe 03 dec 1965.
Citate de Calistrat Chifan

Parintele Calistrat Chifan s-a nascut la data de 3 decembrie 1965, in judetul Suceava, din parinti bucovineni. Acesta mai este cunoscut si ca Parintele Calistrat de la Barnova.

In vremea copilariei Parintele Calistrat mergea pe la Manastirea Putna, la Sucevita si la Dragomirna, in acele locuri unde i-a si fost insuflat duhul Ortodoxiei.

Dupa absolvirea liceului, Parintele Calistrat Chifan a efectuat stagiul militar (1985). Dupa revenirea din armata, unde s-a bucurat de amicitia unui absolvent de seminar teologic, de la care a deprins cateva invataturi, Parintele Calistrat a inceput sa mearga la Manastirea Putna, aflata in apropierea casei, acolo unde l-a cunoscut pe staretul manastirii, Parintele Iachint, la care s-a si spovedit si cel care l-a indrumat duhovniceste.

Devenit monah, si dupa o perioada petrecuta in tara, Parintele Calistrat a mers si a vietuit si la Schitul Prodromu de la Sfantul Munte, acolo unde l-a cunoscut pe Avva Iulian Lazar si pe alti parinti induhovniciti.

In 1991, Parintele Calistrat Chifan a fost numit staret al Manastirii Barnova, de catre Mitropolitul Daniel al Moldovei, avand ascultare sa refaca si sa reorganizeze manastirea, care, la acea vreme, se gasea intr-o stare precara.

Ieromonahul Calistrat Chifan, duhovnicul care s-a ocupat de renasterea vietii monahale la Barnova, a fost pus sub canon in anul 2003, interzicandu-i-se sa oficieze ceremonii religioase si sfintele taine. Dupa un canon de sase ani, la 1 martie 2009, Consistoriul eparhial a hotarat sa-l dezlege de canon, mutandu-l la Manastirea Vladiceni, acolo unde se afla si in prezent.

Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Calistrat Chifan

Calistrat Chifan

Cine lasă o dragoste curată nu mai găseşte fericirea...

Citat de Calistrat Chifan
Calistrat Chifan

Noi vrem nunta ca la englezi, Vrem mireasa îmbrăcată ca la francezi,...

Citat de Calistrat Chifan despre viață
Calistrat Chifan

Cine și-a dat un copil la mănăstire, și-a semnat mântuirea

Citat de Calistrat Chifan despre religie, copii, vreme, dumnezeu
Calistrat Chifan

Când doamne ai ajuns și tu prinț cu sânge albastru, că...

Citat de Calistrat Chifan despre ironie