Calistrat Chifan

Calistrat Chifan

Biografie Calistrat Chifan (1965)

Preot, Ieromonah

Numit și Parintele Calistrat.
S-a născut pe 03 dec 1965.
Citate de Calistrat Chifan

Parintele Calistrat Chifan s-a nascut la data de 3 decembrie 1965, in judetul Suceava, din parinti bucovineni. Acesta mai este cunoscut si ca Parintele Calistrat de la Barnova.

In vremea copilariei Parintele Calistrat mergea pe la Manastirea Putna, la Sucevita si la Dragomirna, in acele locuri unde i-a si fost insuflat duhul Ortodoxiei.

Dupa absolvirea liceului, Parintele Calistrat Chifan a efectuat stagiul militar (1985). Dupa revenirea din armata, unde s-a bucurat de amicitia unui absolvent de seminar teologic, de la care a deprins cateva invataturi, Parintele Calistrat a inceput sa mearga la Manastirea Putna, aflata in apropierea casei, acolo unde l-a cunoscut pe staretul manastirii, Parintele Iachint, la care s-a si spovedit si cel care l-a indrumat duhovniceste.

Devenit monah, si dupa o perioada petrecuta in tara, Parintele Calistrat a mers si a vietuit si la Schitul Prodromu de la Sfantul Munte, acolo unde l-a cunoscut pe Avva Iulian Lazar si pe alti parinti induhovniciti.

In 1991, Parintele Calistrat Chifan a fost numit staret al Manastirii Barnova, de catre Mitropolitul Daniel al Moldovei, avand ascultare sa refaca si sa reorganizeze manastirea, care, la acea vreme, se gasea intr-o stare precara.

Ieromonahul Calistrat Chifan, duhovnicul care s-a ocupat de renasterea vietii monahale la Barnova, a fost pus sub canon in anul 2003, interzicandu-i-se sa oficieze ceremonii religioase si sfintele taine. Dupa un canon de sase ani, la 1 martie 2009, Consistoriul eparhial a hotarat sa-l dezlege de canon, mutandu-l la Manastirea Vladiceni, acolo unde se afla si in prezent.

Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Calistrat Chifan

Calistrat Chifan

Este și o ideologie acum: terapia prin shoping, dacă nu...

Citat de Calistrat Chifan despre prostie
Calistrat Chifan

Moartea este singura sită care adună prostia la locul ei.

Citat de Calistrat Chifan despre prostie, moarte
Calistrat Chifan

Că pe parcurs ce timpul trece, noi folosim la țară...

Citat de Calistrat Chifan despre căsătorie, religie, sânge, țară, adevăr, timp, iubire
Calistrat Chifan

Noi vrem nunta ca la englezi, Vrem mireasa îmbrăcată ca la francezi,...

Citat de Calistrat Chifan despre viață, americani, sânge, băutură, căsătorie, învățătură, șansă, școală, naștere, muzică

Citate de Calistrat Chifan, teme

Citate de Calistrat Chifan despre Adevăr Citate de Calistrat Chifan despre Americani Citate de Calistrat Chifan despre Bani Citate de Calistrat Chifan despre Băutură Citate de Calistrat Chifan despre Căsătorie Citate de Calistrat Chifan despre Căutare Citate de Calistrat Chifan despre Copii Citate de Calistrat Chifan despre Credință Citate de Calistrat Chifan despre Cunoaștere Citate de Calistrat Chifan despre Cuvânt Citate de Calistrat Chifan despre Dorință Citate de Calistrat Chifan despre Dumnezeu Citate de Calistrat Chifan despre Fapte Citate de Calistrat Chifan despre Fericire Citate de Calistrat Chifan despre Înțelepciune Citate de Calistrat Chifan despre Învățătură Citate de Calistrat Chifan despre Ironie Citate de Calistrat Chifan despre Iubire Citate de Calistrat Chifan despre Lene Citate de Calistrat Chifan despre Lume Citate de Calistrat Chifan despre Luptă Citate de Calistrat Chifan despre Mâncare Citate de Calistrat Chifan despre Minte Citate de Calistrat Chifan despre Moarte Citate de Calistrat Chifan despre Muncă Citate de Calistrat Chifan despre Muzică Citate de Calistrat Chifan despre Naștere Citate de Calistrat Chifan despre Nimic Citate de Calistrat Chifan despre Oameni Citate de Calistrat Chifan despre Post Citate de Calistrat Chifan despre Prostie Citate de Calistrat Chifan despre Rău Citate de Calistrat Chifan despre Religie Citate de Calistrat Chifan despre Sânge Citate de Calistrat Chifan despre Șansă Citate de Calistrat Chifan despre Școală Citate de Calistrat Chifan despre Somn Citate de Calistrat Chifan despre Stat Citate de Calistrat Chifan despre Țară Citate de Calistrat Chifan despre Timp Citate de Calistrat Chifan despre Viață Citate de Calistrat Chifan despre Virtute Citate de Calistrat Chifan despre Vreme