Da, răul mizeriei şi răul aurului îl strică şi-l...

Citat de Socrate despre schimbare, cunoaștere, vreme, rău, creier, singurătate, tinerețe, lașitate, sfârșit, zi de naștere

Da, răul mizeriei şi răul aurului îl strică şi-l înrăieşte pe om deopotrivă. De vreme ce cred în schimbarea omului, cum aş putea să nu cred în schimbarea întregii colectivităţi? Nu ştiu din care parte trebuie stăruit pentru reuşită, dar ştiu că totul se va produce din nou numai prin intermediul omului. Eu am fost multă vreme singur împotriva hidrei răului, acum voi sunteţi o mulţime... Primiţi de la mine, voi tineri, cunoaşterea mea, dobândită la sfârşitul vieţii mele. Şi porniţi de la ultima mea cunoaştere spre o cunoaştere nouă. Aşa cum s-a schimbat lumea înaintea noastră, aşa se va schimba şi după noi. Dar pentru asta nu-i îndeajuns o singură pereche de mâini şi un singur creier. Iar voi fiţi acei ce vor croi lumii drumul schimbării în bine. De vreme ce cred în schimbarea omului, cum aş putea să nu cred în schimbarea colectivităţii... Chinuiţi-vă cu moştenirea pe care v-o las şi nu-l părăsiţi pe om.... Credeţi în el aşa cum cred şi eu.

Socrate
Citat de Socrate despre schimbare, cunoaștere, vreme, rău, creier, singurătate, tinerețe, lașitate, sfârșit, zi de naștere.
Socrate

Socrate 470 i.Hr-399 i.Hr, filozof grec antic

Numit(ă) și: Socrates.
Perioada de viaţă: 470 i.Hr-399 i.Hr
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=