Descântec de dragoste: Cum se lipește ceara de mâini

Descântec de dragoste

Este vorba de un farmec care se lucrează numai în mod direct pe numele și trupul unei anumite persoane fie de sex feminin, fie masculin. El face ca legătura dintre doua persoane să dureze timp îndelungat, să fie tare și de nedesfăcut, iar femeia sau bărbatul respectiv să nu mai poată avea ochi pentru altcineva și nici aplecare către dragostea altcuiva.

Luați un vas cu apă neîncepută, lăsată peste noapte la lumina Lunii, vas în care turnați 12 picături de miere și 6 bucațele dintr-o lumânare roșie care a ars în biserica la o nuntă ori la un botez. Presărați apoi puțina tămâie și un pic de busuioc sfințit. Trebuie sa aveți mare grijă însă, ca să nu cumva să vadă apa aceasta lumina soarelui, în dimineața în care veți rosti lucrarea de legare. Cu o lingura nouă de lemn, amestecați apa din vas de 12 ori, în sensul în care merge Luna pe bolta cerească, rostind următoarele:

Cum se lipește ceara de mâini,
Și mierea de gura,
Așa să se lipească dragostea lui (numele de botez al bărbatului respectiv)
De dragostea lui (numele de botez al femeii)
Să rămâie mănoasa
Ca pâinea în încăpere,
Ca mierea în ulcele,
Ca vinul strecurat,
Ca izvorul cel curat.
De dragoste, de iubire
Și de mulțumire.
Adăugat și primit și umplut.

Apa respectivă se va da bărbatului sau femeii să o bea, fie direct fie, dacă nu doriți să știe despre descântec, strecurată în mâncare ori în băutura.

Vrăji și descântece Româneşti


Evaluați acestă postare:
Generează un alt cod=