Sărbătoarea Floriilor sau Duminica Floriilor

Sărbătoarea de Florii

Sărbătoarea Floriilor sau Duminica Floriilor se sărbătorește în ultima duminica dinaintea Paștelui, semnificând sfârșitul postului și renașterea naturii la viață.

Din punct de vedere religios, Sărbătoarea Floriilor, marchează intrarea Mântuitorului în Ierusalim calare pe asin, întâmpinat de mulțime cu flori și ovații.

De Florii, oamenii merg la biserica pentru a sfinți crenguțe de salcie pe care le pun la geamuri, la uși sau la porți.

În unele zone ale țării, locuitorii de la sate se încing cu ramurile de salcie peste mijloc, credința spunând ca în acest fel oamenii sunt protejații de boli și devin mai rezistenți. Salcia este un copac despre care se spune, în credința populara, ca însăși Maica Domnului, l-a binecuvântat, după ce s-a transformat în punte, ajutând-o pe aceasta să treacă apa unui râu.

În Duminica Floriilor se merge la biserică și se curăță mormintele celor dragi, crucile împodobindu-se cu crenguțe de salcie.

În unele zone, fetele pun în noaptea de Florii busuioc sub perna, pentru a deveni mai frumoase și pentru ca, în acel an, cu puțin noroc, să se mărite.

Tot în această zi, vitele mănâncă câteva ramuri de salcie pentru a se înmulți și a fi sănătoase tot anul, iar pomii fructiferi sau butucii de vie sunt și ei la rândul lor împodobiți pentru a da rod bogat și mănos.

Și sa nu uităm, ca în aceasta zi, mulți își sărbătoresc ziua numelui.

Tuturor celor care poarta numele de Florin, Florica, Florentine, sau nume de flori, le urăm :

La mulți ani!

Echipa Right Words

Tradiții și superstiții Româneşti


Evaluați acestă postare:
Generează un alt cod=  



Tradiții și superstiții similare

Christmas - Crăciunul englezilor

Tradiții și superstiții

Noaptea Sfântului Andrei

Tradiții și superstiții