Exista doua natiuni deosebite in aceasta tara: una...

Citat de Mihai Eminescu despre patriotism, crimă, infractori, vitalitate, bogăție, evoluție, țară, esențial, încredere, suferință

Exista doua natiuni deosebite in aceasta tara: una stoarsa si saracita alta imbuibata.

Mita e-n stare sa patrunda orisiunde in tara aceasta, pentru mita captele cele mai de sus ale administratiei vand sangele si averea unuei generatii. Oamenii care au comis crime grave raman somitati, se plimba pe strade, ocupa functii inalte, in loc de a-si peterece viata in puscarie. Pretutindeni, in administratie, in functii, in universitati. La Academie nu intalnim decat fizionomii nespecializate care trateaza cu o egala suficienta toate ramurile administratiei publice.

Poporul a pierdut de mult increderea ca lucrurile se pot schimba in bine si duce nepasator greul unei vieti fara bucurie si fara tihna. Raul esential care ameninta vitalitatea poporului nostru este demagogia. Votul in tara si in Parlament nu mai este decat manipulul unor ambitii personale, al unor apetituri pe cat de nesatioase, pe atat de vrednice de condamnat. Gresalele in politica sunt crime, caci in urma lor sufera milioane de oameni nevinovati, se-mpiedica dezvoltarea unei tari intregi si se-mpiedica, pentru zeci de ani inainte, viitorul ei.

Mihai Eminescu
Citat de Mihai Eminescu despre patriotism, crimă, infractori, vitalitate, bogăție, evoluție, țară, esențial, încredere, suferință.
Mihai Eminescu

Mihai Eminescu 1850-1889, cel mai mare poet roman si unul din marii poeti universali

Numit(ă) și: Mihail Eminovici.
S-a născut pe: 15 jan 1850.
S-a stins din viaţa în data de 15 jun 1889, la vârsta de 39 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=